Окръжният съд в Добрич освободи от ареста с мярка подписка

...
Окръжният съд в Добрич освободи от ареста с мярка подписка
Коментари Харесай

Съдът освободи Желяз Андреев

Окръжният съд в Добрич освободи от ареста с мярка подписка 29-годишния Желяз Андреев, за който има искане от Съединени американски щати да бъде екстрадиран поради нарушение на ембаргото против Сирия, съобщи bTV. Пред съда младият мъж изясни, че като чиновник в интернационална компания не е можел да извърши каквото и да било деяние без глобата на началниците си и в този смисъл няма по какъв начин да носи виновност за направеното от компанията, в тази ситуация – доставка на части за Сирийските авиолинии.

На свидетелската пейка в негова отбрана се яви приятелката му Милена Здравкова, с която са били сътрудници във въпросната компания. Тя поддържа думите му, че, като служащи на най-ниското йерархично равнище, те са изпълнявали нарежданията на своите директни ръководители.

Гледат мярката за неотклонение на поискания от US управляващите българин
Съдът стимулира решението си да го освободи с това, че има ниска степен обвиненият да се укрие, защото е с непрекъснат трудов контракт, не е бил осъждан и персонално се е явил, откакто е бил свикан да свидетелства.

На излизане от правосъдната зала пред публицисти Желяз Андреев сподели само, че е задоволен от решението на съда и не пожела да разяснява нищо друго. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР