Окръжният съд в Добрич обяви в публично заседание присъда от

...
Окръжният съд в Добрич обяви в публично заседание присъда от
Коментари Харесай

Общински съветник получи условна присъда за прегазен велосипедист

Окръжният съд в Добрич разгласи в обществено съвещание присъда от две години "лишаване от независимост " с четири години изпитателен период за водач, предизвикал по несъобразителност гибелта на велосипедист при злополука. Подсъдимият Атанас Атанасов, който е общински консултант и локален координатор на "Атака ", е лишен и от правото да ръководи моторно транспортно средство за период от три години.

Атанас Атанасов е приет за отговорен в това, че на 1 юли 2015г. в Добрич - на кръстовище по бул. "Добруджа ", при ръководство на лек автомобил е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибелта на 73-годишен велосипедист.

Според откритото при правосъдното следствие велосипедистът се е движел по път, обозначен със знак Б1 - "Пропусни движещите се по пътя с преимущество ". При нахлуване в булеварда възрастният мъж подхванал завой, а подсъдимият не съумял да предотврати удара. След случая Атанасов неотложно подал сигнал на телефон 112.

Представителите на държавното и частното обвиняване са показали в предишно правосъдно съвещание, както прецизира пресцентърът на съда, че подсъдимият потвърдено е нарушил правила от Закона за придвижване по пътищата като е карал с превишена скорост от към 61 километра при разрешени 50 километра в обитаемо място и не е съумял навреме да спре при пораждане на заплахата.

Окръжният съд ще изготви претекстовете към постановената присъда в открития от закона период, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Атанас Атанасов съобщи пред публицисти в коридорите на съда, че ще апелира присъдата пред Апелативния съд във Варна. В това правосъдно произвеждане останаха голям брой неизяснени условия и доказателства. Законът за придвижване по пътищата би трябвало да се съблюдава от всички участници, в това число и от пешеходците и велосипедистите, сподели Атанасов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР