Окръжният съд в Добрич наложи мярка за неотклонение задържане под

...
Окръжният съд в Добрич наложи мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Добричкият съд наложи мярка задържане под стража на германска гражданка, издирвана в Австрия

Окръжният съд в Добрич наложи мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на немската гражданка К.Р., оповестена за интернационално търсене от австрийските управляващи с Европейска заповед за арест, издадена на 16 януари 2023г., за предаването на лицето за изтърпяване на наказване отнемане от независимост.

Заповедта се основава на присъда на Областния съд на гр.Инсбрук, влезнала в действие на 17.01.2008г., с която на немската гражданка е наложено наказване 15 месеца отнемане от независимост за осъществено от нея закононарушение опит за тежка машинация.

Чуждата гражданка е била открита на 13 февруари 2023г. на територията на община Балчик.

Окръжният съд откри направеното искане от Окръжна прокуратура Добрич за взимане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за основателно поради събитието, че К.Р. е взела участие персонално в процеса, извършен в Австрия, и все пак се е отклонила и осуетила привеждането в осъществяване на правосъдния акт. Този тип мярка за неотклонение се обуславя и от нуждата от застраховане на лицето за разглеждане на Европейската заповед за арест всъщност, показва съдът.

Определението на Окръжния съд предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд - Варна в тридневен период.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР