Окръжният съд в Добрич допусна предаването на 30-годишен мъж от

...
Окръжният съд в Добрич допусна предаването на 30-годишен мъж от
Коментари Харесай

Съдът в Добрич предаде на Франция осъден за скиминг

Окръжният съд в Добрич позволи предаването на 30-годишен мъж от силистренското село Айдемир на френските управляващи за изтърпяване на 3 години отнемане от независимост.
Той е бил наказан за владеене на съоръжение за подправяне на платежни средства, опит за скиминг машинация, прецизират от съда. Мъжът е бил част от проведена незаконна група, в която влизали и други престъпно проявени лица. Осъден е с още двама българи, които са получили надлежно по 3 и 4 години затвор. Престъпленията на групата са от септември до 13 октомври 2011 година на територията на Франция и Германия, а на 16 декември 2016 година е постановена присъдата от Изправителен съд в гр. Нанси. Мъжът е обжалвал, само че на 23 октомври 2018 година присъдата му е доказана от Апелативния съд в Нанси и е издадена заповед за задържането му. Обявен е за интернационално търсене с Европейска заповед за арест. При спрян автомобил за инспекция д добричкото село Карапелит служители на реда открили, че водачът е търсеният мъж.
Пред магистратите в Добрич подсъдимият отхвърля да е създател на посочените закононарушения и твърди, че юристът му във Франция апелира наложената присъда.
Присъдата не е влезнала в действие и е обжалвана пред Касационния съд, само че в изпратените от Франция документи е посочено, че обжалването не стопира осъществяването на правосъдния акт, защото е налице заповед за арест. Френските управляващи са дали гаранции, че в случай че мъжът бъде дефинитивно наказан, той ще може да изтърпи присъдата си в България.
Окръжният съд в Добрич удостовери мярката му „ задържане под стража “. Той ще бъде откаран във варненския затвор до предаването му на френските управляващи.
Решението на Добричкия областен съд може да бъде обжалвано пред по-горна инстанция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР