Окръжният съд в Благоевград окончателно потвърди, че бащата на двете

...
Окръжният съд в Благоевград окончателно потвърди, че бащата на двете
Коментари Харесай

Бащата на убитите деца в Сандански упражнявал домашно насилие над майка им

Окръжният съд в Благоевград дефинитивно удостовери, че бащата на двете убити деца в Сандански - Георги Трайков, е упражнявал домашно принуждение над жена си Кристина Дунчева, написа.
Още по тематиката
През предишния ноември 3-годишната Ивон и 5-годишният Васил бяха открити заклани в дома им в Сандански. Майка им Кристина бе задържана и упрекната в жестокото ликвидиране. Оказа се, че преди нещастието тя е подала сигнал за домашно принуждение против мъжа си Георги.

Окръжният съд анулира решението на районния в Сандански в частта, с която Георги Трайков е наказан да заплати санкция 1000 лева, и удостовери решението напълно в частта, в която е издадена заповед за отбрана в интерес на жена си.

Тричленен състав на окръжния съд реши, че наложената санкция на Трайков в оптимален размер от 1000 лева е несъответна, поради това, че той не е осъществил физическо принуждение. Магистратите редуцираха размера на санкцията до 500 лева

В останалата част първоинстанционното решение е доказано напълно.

Пред окръжния съд делото е формирано от Трайков посредством въззивна тъжба, в която той показва, че съгласно него първоинстанционното решение е незаконосъобразно и голословно, също така отбраната на жалбоподателя намира, че решението е постановено в несъгласие със събраните доказателства по делото.

За да произнесат решението си, окръжните съдии взеха поради разпитите на шестима очевидци, писмените пояснения на страните дадени пред полицейските органи и решиха, че молбата за отбрана на Кристина Дунчива е основателна.

Наложените ограниченията за отбрана са доказани и Трайков има възбрана да я приближава за период от 1 година - до 15 януари 2022 година Кристина обаче е арестувана и е настанена в психиатрична болница, тъй че мъжът й така и така няма по какъв начин да я приближава, най-малко на този стадий.

Бащата на убитите деца от своя страна също е подал насрещна искова молба за домашно принуждение против жена си. Тя обаче бе отхвърлена и от районния, и от окръжния съд.

" Дори и Кристина да е отправила обидни съгласно него изрази, не всяко конфликтно държание и неучтивост могат да се квалифицират като домашно принуждение ", безапелационни са съдиите.

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР