Окръжният съд на провинция Ларнака, в Кипър, осъди на шест

...
Окръжният съд на провинция Ларнака, в Кипър, осъди на шест
Коментари Харесай

Украинка нападна с нож руснаци в Кипър, осъдиха я

Окръжният съд на провинция Ларнака, в Кипър, осъди на шест месеца затвор украинка, нападнала с нож руснаци през август 2022 г. Веднага след оповестяване на присъдата тя е арестувана под стража, съобщава The Eastern Herald.

Координаторът на дейностите на кипърската общност в поддръжка на руснаците в този случай Микис Филаниотис каза пред руското издание на ТАСС, че украинската гражданка изцяло е признала виновността си за нападението.
Какво се знае за офанзивата?
На 22 август група руснаци организираха протест, отдаден на Деня на държавния байрак на Руската федерация. Свидетели настояват, че украинка е нападнала един от уредниците на акцията и е " възнамерявала да удари в гърлото " една от водещите активистки на Координационния съвет на съветските сънародници (КРС) на Кипър Людмила Чуйкова.

Чуйкова сподели пред кореспонденти, че е удовлетворена от присъдата.

" Прокурорът доста ни оказа помощ, той беше напълно на наша страна, както и съдията. Днес, както и в предходни съвещания, гражданката на Украйна не сподели нито дума, представителят на отбраната приказва за нея, тя сякаш се разкайва ", сподели тя.

Първоначално украинката беше упрекната в носене на хладно оръжие, пиене, безчинство, нарушение на публичния ред и носене на оръжие за заплашване. Руското посолство обаче съобщи, че това е " опит да се смекчи обстановката и да се избегнат обвинявания в опит за ликвидиране и тероризъм ".

Руските дипломати желаеха наказателното дело за нападението над група руснаци да бъде преквалифицирано по публикации „ опит за ликвидиране “ и „ тероризъм “.

Към момента на писане Министерството на външните работи и украинското посолство в Кипър не са реагирали на присъдата.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР