Прокуратурата на окръг Фултън казва, че работата по разследването на Тръмп е свършена и „ние сме готови да започнем“

...
Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис потвърди в интервю
Коментари Харесай

Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис потвърди в интервю за местни новини, че ще обяви решенията за повдигане на обвинения до 1 септември в разследването си на усилията на Доналд Тръмп и неговите съюзници да отменят резултатите от президентските избори в Джорджия през 2020 г., като същевременно аплодира засилените мерки за сигурност около местен съд.

„Работата е свършена“, каза Уилис пред филиала на CNN WXIA на събитие за връщане в училище през уикенда. „Работим две години и половина. Готови сме да тръгваме.“

Преди това Уилис е сигнализирала в писма до местните служители и тези, които осигуряват сигурността, че ще направи всякакви съобщения за таксуване между 31 юли и края на август. Тя изложи редица мерки за сигурност, които нейният екип планира да предприеме от понеделник.

Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис и бившият президент Доналд Тръмп. Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис и бившият президент Доналд Тръмп. AP, Getty Images

Последният ангажимент на Уилис към тази времева рамка идва, след като съдия насрочи изслушване на 10 август относно усилията на екипа на Тръмп да дисквалифицира Уилис, демократ, от делото, да отхвърли голяма част от доказателствата, които тя е събрала, и да отстрани друг съдия в окръг Фултън от председателството над случая.

В интервюто за местните новини Уилис също така похвали шерифа на окръг Фултън, след като наскоро се издигнаха барикади около сградата на окръжния съд в очакване на това, което офисът на шерифа нарече „съдебно производство с висок профил“.

„Мисля, че шерифът прави нещо умно, за да се увери, че сградата на съда остава в безопасност“, каза Уилис. „Не желая да излагам на опасност никой от служителите или избирателите, които идват в съда.“

Уилис каза, че хората може да не са доволни от предстоящите й съобщения и „понякога, когато хората са недоволни, те действат по начин, който може да причини вреда“.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР