Окръжният прокурор на Бургас внесе в съда искане за вземане

...
Окръжният прокурор на Бургас внесе в съда искане за вземане
Коментари Харесай

Задържаха украинец в Бургас, обявен за международно издирване за убийство!

 Окръжният прокурор на Бургас внесе в съда искане за взимане на мярка краткотрайно задържане за период до 40 дни, по отношение на украинския жител Олексий Л. Той е разгласен за интернационално търсене за арест и екстрадиция с алена бюлетина от 2019 година

На 24.01.2020 година в 21.20 часа, при профилирана полицейска интервенция, осъществена на територията на ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас, е хванат търсеният украински жител. Олексий е бил арестуван под стража за период до 72 часа, считано от 21.20 часа на 25.01.2020 година за застраховане на последващата му екстрадиция в Република Украйна.

Престъплението, за което украинският жител се търси за осъществяване по отношение на него на наказателно гонене на територията на Република Украйна, е съзнателно причиняване на телесно увреждане, осъществено по метод, характеризиращ се със доста мъчение, осъществено като контрактувано закононарушение от група лица и довело до причиняване гибел на жертвата. То е съставомерно по член 121, алинея 2, вр. член 128, алинея 2 и член 27, алинея 3 от Украинския углавен кодекс е наказуемо с отнемане от независимост от 7 до 10 години. Деянието, за което се търси Олексий Л. на територията на Република Украйна е съставомерно и по българския углавен кодекс, като такова по чл.124, алинея 1, предл. 1, вр. член 20, алинея 3 и алинея 4 от Наказателен кодекс, наказуемо с отнемане от независимост от 3 до 12 години. Деянието би могло да се квалифицира и като закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6, вр. член 20, алинея 3 и алинея 4 от Наказателен кодекс, наказуемо с отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Във импортираното предложение до съда е посочено, че е налице действителна заплаха Олексий Л. да се укрие. В поддръжка на тази теза е фактът, че след реализиране на действието, за осъществяването на което украинският жител се търси, същият е напуснал рамките на Украйна и се е укрил от правораздаването там, целейки да осуети наказателно гонене и реализация на наказателна отговорност по отношение на себе си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР