Окръжния съд в Смолян спря за шест месеца делото срещу

...
Окръжния съд в Смолян спря за шест месеца делото срещу
Коментари Харесай

Съдът в Смолян спря делото срещу бившия кмет на Неделино, не е оздравял след тежка катастрофа

Окръжния съд в Смолян спря за шест месеца делото против някогашния кмет на Неделино Стоян Беширов, упрекнат за заграбване в изключително огромни размери, съобщи Българска телеграфна агенция.

На днешното правосъдно съвещание бе изслушано заключението на тройната съдебно-медицинска експертиза, която трябваше да отговори на въпроса, разрешава ли психологичното и здравословното положение на главния обвиняем – Стоян Беширов да взе участие в процеса. Д-р Бойка Станева, доктор Лиляна Петрова и доктор Цветелина Петкова показаха, че някогашният кмет на Неделино не може да взе участие в наказателното произвеждане поради влошено здравословно положение в резултат на претърпяна злополука. „ Очакваме отчасти възобновяване до една година, само че това може да се откри, откакто бъде осъществен още един обзор ", показаха движимостите лица.

Наблюдаващият прокурор Станчо Станчев съобщи, че са налице процесуални спънки за по-нататъшния ход на делото. „ Намирам, че има предпоставки за прекъсване на процеса. А с оглед специфичността на случая, който касае обвиняване против девет лица, делото не може да продължи и във връзка с останалите ", сподели Станчев.

Прокуратурата упреква Стоян Беширов и останалите осем души в заграбване на 1 224 845 лева, заплатени за неизвършени строително-монтажни работи през интервала 2012-2015 година Като причинители се показват Стоян Беширов и някогашният секретар на Община Неделино, а техни помагачи са общински чиновник и шефове на компании, към които са превеждани обществените средства по фиктивни фактури.

Съдът одобри тройната съдебно-медицинска експертиза и постанови прекъсване на производството против всички подсъдими за период от шест месеца. Един от претекстовете е, че по делото следва да бъдат разпитани 200 очевидци, а материалите са в 200 тома, което прави невероятно да се отделят в ново произвеждане.

Определението на Окръжния съд предстои на протестиране и обжалване в седемдневен период пред Апелативния съд в Пловдив
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР