Окръжния съд в Кюстендил ще гледа дело на 8 ноември

...
Окръжния съд в Кюстендил ще гледа дело на 8 ноември
Коментари Харесай

Съдът решава на 8 ноември за екстрадицията на кандидат-кмета на Дупница с присъда в Гърция

Окръжния съд в Кюстендил ще гледа дело на 8 ноември дело за изгонване в Гърция на Методи Захаринов , който има 6-годишна влезнала в действие присъда от 2014 година от магистратурата в Солун за владеене на подправени евро банкноти, заяви БНР.

Захаринов беше претендент за кмет на Дупница , повдигнат от предприемчив комитет, ръководен от брачната половинка му Елена, и е постигнал трети резултат на локалния избор - 1 697 гласа, или 9,69%.

Захаринов по време на предизборната акция на връщане от среща с гласоподаватели в близкото с. Самораново. Беше му наложена в началото непрекъсната мярка за задържане, а апелативният съд я промени на парична гаранция от 2500 лв.. Според деятели евентуално е направил добра акция, откакто резултатът му в конкуренцията за кмет на община Дупница е добър.
 Арестуваният кандидат-кмет на Дупница излиза на независимост под парична гаранция
Арестуваният кандидат-кмет на Дупница излиза на независимост под парична гаранция

Той е наказан в Гърция за владеене и разпространяване на подправени евробанкноти

Захаринов работи като контрольор в районната противопожарна работа в Дупница.

Окръжната прокуратура в Кюстендил е внесла искане за насрочване на дело по предаването му на гръцките управляващи, с цел да излежи присъдата си там. За него е издадена европейска заповед за арест още през май 2018 година. Не е ясно за какво не е арестуван до момента и по какъв начин може да работи в пожарната, която е в структурата на Министерство на вътрешните работи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР