Окръжните прокуратури трябва да подготвят алгоритми за незабавни реакции при

...
Окръжните прокуратури трябва да подготвят алгоритми за незабавни реакции при
Коментари Харесай

Цацаров разпореди бързо производство за всеки, който посегне на лекар

Окръжните прокуратури би трябвало да приготвят логаритми за незабавни реакции при сигнали за похищения над лекари. Това им е разпоредил основният прокурор Сотир Цацаров. Алгоритмите би трябвало да бъдат подготвени до 11 септември, оповестиха от Българския лекарски съюз.
Изискването планува нападенията над медици от незабавните центрове и незабавните отделения, както и от родилните отделения, да бъдат обсъждани предпочитано, без закъснение и по опция по реда на бързото произвеждане.
При случай дежурният прокурор ще реализира съгласуваност сред прокуратурата, полицията и шефа на лечебното заведение. Тези закононарушения ще се проверяват предпочитано, при опция по бързата процедура. Заповедта на Цацаров е до окръжните прокурори в страната, с копие и до Българския лекарски съюз, написа Монитор.
Районните прокурори ще дефинират и реда, по който лечебните заведения ще би трябвало да показват доказателства за случая, призоваването на лекарите и други дейности, които да оказват помощ при следствието.
Прокурорът от Върховната касационна прокуратура Мария Шишкова ще следи за съблюдаване на заповедта на Сотир Цацаров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР