Окръжната прокуратура във Враца предаде на съд Русин Д. от

...
Окръжната прокуратура във Враца предаде на съд Русин Д. от
Коментари Харесай

Шофьор без книжка се опита да подкупи ченгета с 25 лева

Окръжната прокуратура във Враца съобщи на съд Русин Д. от Вършец по обвиняване в опит да даде рушвет на полицейски чиновници – закононарушение по член 304а, вр. член 304, алинея 1, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс.
Вечерта на 22 юли тази година обвиненият Д. пътувал от село Краводер за село Пудрия, като управлявал лек автомобил „ Фолксваген Венто “, в който имало други две лица. Около 23 часа колата била спряна за инспекция от полицейски чиновници. Те го поканили да отиде до патрулния автомобил дружно с документите. Шофьорът на леката кола не показал шофьорска брошура. Обвиняемият удостоверил, че не има подобен документ и че бил осъждан за това.
В този миг той бръкнал в джоба си и хвърлил на предната дясна седалка на патрулния автомобил сгънати банкноти с думите: „ Ето ви тези пари да се почерпите “.
След тези дейности на обвинения, служителите на реда незабавно го задържали като му сложили белезници. Уведомили и дежурната оперативна част в районно управление (на МВР) на МВР-Враца за осъществената инспекция, установеното от тях нарушаване на Закона за придвижване по пътищата от страна на Русин Д. и за дадените от него пари. Местопроизшествието било непокътнато до идването на проверяващия орган.
При осъществения оглед в служебния автомобил, на седалката били открити и конфискувани като материални доказателства две банкноти - с номинал от 20 лева и 5 лева
Русин Д. е незает, неведнъж осъждан за закононарушения срещу собствеността и превоза.
Предстои да стартира правосъден развой за предоставяне на рушвет на полицейски чиновници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР