Окръжната прокуратура във Враца е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжната прокуратура във Враца е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Изправят отново пред съда Марсело, който прегази 13-годишния си брат с трактор

Окръжната прокуратура във Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Марсело Георгиев (на 38 години) за осъществено от него пътно-транспортно произшествие, довело до гибелта на тринадесетгодишния му брат.
Вечерта на 19.08.2018г. обвиненият Марсело посетил питейно заведение в село Камено поле, където консумирал алкохол. Между него и различен клиент зародил скандал, съпроводен със сборичкване. След интервенция на присъстващи разправията сред двамата била прекъсната.
По-късно, откакто и двамата били напуснали заведението, Марсело се качил на колесен трактор, паркиран на улицата пред дома му. Въпреки, че нямал нужната дееспособност на лидер на МПС, той го запалил и тръгнал към дома на съперника си.
По-малкият му брат – Яавор, видял това и се затичал след него, с цел да попречи на продължението на абсурда. Междувременно извикал майка им, защото се страхувал от повторното сборичкване с присъединяване на брат му.
Движейки се с трактора по ул. „ Цар Иван Шишман “, Марсело видял Явор. Той натиснал съединител и спирачка, само че не съумял да спре и блъснал момчето с лявата предница на трактора. След това завил надясно, при което МПС се блъснало в телена ограда с колове.
Обвиняемият слязъл от трактора и видял лежащото на земята момче, което имал кръв по главата. Изплашил се, качил се в кабината и тръгнал към дома си, където паркирал МПС на първичното му място. Впоследствие измил с вода предната част на трактора, с цел да заличи следите от закононарушението.
След подаден сигнал на телефон 112 на местопроизшествието пристигнали чиновници на районното полицейско ръководство на Роман и медицински екип, който установил гибелта на тринадесетгодишното момче.
От направената съдебномедицинска експертиза е видно, че потърпевшият умрял вследствие на съчетана контузия – черепномозъчна, гръдна, коремна. Освен това той имал счупвания на бедрена и хълбочна кост.
В хода на досъдебното произвеждане е било установено, че при провокираното от обвинения ПТП, той е бил с централизация 0.62 промила алкохол в кръвта.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР