Окръжната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт

...
Окръжната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Изправят на съд шофьор, убил пешеходец на зебра в Лясковец

Окръжната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт против водач, нарушил разпоредбите за придвижване и предизвикал гибел на пешеходец, оповестиха от държавното обвиняване.

Обвинението против М. А. е за това, че на 15.06.2018 година в гр. Лясковец, при ръководство на лек автомобил „ Ауди " А6, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като не направлявал непрестанно лекия автомобил, не бил деликатен и внимателен, и не пропуснал преминаващия по пешеходната пътека пешеходец С. Г., като понижи или спре, и по несъобразителност предизвикал гибелта на 75-годишния мъж.

Във съдбовния ден обвиненият карал персоналния си автомобил в Лясковец. Около 07.30 ч. се движел по основната улица и стигнал до пешеходната пътека на улица „ Трети март “. Междувременно по пешеходната пътека пресичал възрастния пешеходец. В момента, в който С. Г. прекосявал по пешеходната пътека, последвал удар сред него и лекия автомобил. При конфликта тялото на потърпевшия се качило на предния похлупак на автомобила, след което се завъртяло и изпаднало от автомобила върху платното за придвижване. Шофьорът спрял, отишъл до потърпевшия, който бил в схващане, и подал сигнал за ПТП на тел. 112. Дошлата на място кола за спешна помощ откарала ранения в болничното заведение във Велико Търново, където няколко часа по-късно той умрял.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР