Окръжната прокуратура във Велико Търново се самосезира по случая с

...
Окръжната прокуратура във Велико Търново се самосезира по случая с
Коментари Харесай

Прокуратурата във Велико Търново започна проверка на дома за хора с деменция

Окръжната прокуратура във Велико Търново се самосезира по случая с дома за хора с деменция в село Горско Косово, където са регистрирани 24 смъртни случая за последната една година. Това сподели окръжният прокурор Христо Христов.

Започнали са инспекции в дома, а до на следващия ден на обяд ще има и съответни резултати, добави още той.

По думите му не са получавани сигнали за неприятни условия и унизително отношение в дома за възрастни хора с деменция в селото.

Прокуратурата е правила инспекции само по сигнали в институции за настаняване на деца, сподели Христов.
Социалният министър: Изпращани са рекомендации към дома за хора с деменция през 2013 година "Случилото се е доказателство за какво е нужно да имаме закон за обществени услуги и по-строг правилник ", сподели Деница Сачева
По-рано през днешния ден общественият министър Деница Сачева съобщи, че следва да организира диалог с омбудсмана и да направи съответните взаимни дейности, тъй че да се ревизира каква е повода да има толкоз доста смъртни случаи в дома в село Горско Косово.

По думите й са изпращани рекомендации към дома през 2013 година
Омбудсманът сезира основния прокурор за 24 смъртни случая в дом за хора с деменция Внезапна инспекция на специалисти е установила извънредно неприятни условия на живот в обществената институция
Омбудсманът Диана Ковачева сезира основния прокурор и Министерството на труда и обществената политика за 24 смъртни случая през 2019 година в институцията, стана ясно през днешния ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР