Окръжната прокуратура във Варна внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжната прокуратура във Варна внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Съдят холандец, причинил смъртта на моторист

Окръжната прокуратура във Варна внесе в съда обвинителен акт против холандски гражданин, непрекъснато пребиваващ у нас, предизвикал злополука със умрял моторист.

Катастрофата станала към 20 часа на 8 юли предходната година, на кръстовището на бул. „ Владислав Варненчик “ и ул. „ Бенковски “. Чужденецът управлявал „ Хюндай Теракан “ и възнамерявал да направи ляв завой към ул. „ Д-р Пискюлиев “.

Въпреки обективната опция да види насрещно движещия се по булеварда мотор „ Хонда "-CBR 600, при зелен сигнал на светофара той лишил преимуществото му и последвал съдбовен за мотоциклетиста конфликт.

Ако бъде приет за отговорен, лидерът на автомобила може да получи наказване за причиняване на гибел по несъобразителност, за което се планува отнемане от независимост за период от 2 до 6 години, както и отнемане от право да ръководи МПС.

Според обвинителната теза обаче съдът би трябвало да реши и ролята на жертвата. Мотористът се е движил с повече от 80 км/ч и е влезнал в неразрешен за мотоциклетисти пътен сектор – отрязъка на бул. „ Владислав Варненчик “ от ул. „ Бенковски “ до бул. „ Съборни “. Това негово държание на свое съображение е асъдействало за причиняването на произшествието, считат от прокуратурата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР