Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт за грабеж, представляващ

...
Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт за грабеж, представляващ
Коментари Харесай

Опасен рецидивист обра възрастна жена във Варна с хитър трик

 Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт за обир, представляващ рисков рецидив, против осъждан 16 пъти, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.  

Окръжната прокуратура във Варна съобщи на съд Стефан И. за обир, представляващ рисков рецидив.

Престъплението по член 199, алинея 1, т. 4 от Наказателен кодекс е осъществено на 15 април тази година в кв. " Чайка “ във Варна. Около 11 часа пострадалата от действието 70-годишна жена излязла от блока, където живеела, и тръгнала в посока автобусната спирка. 

Срещу нея вървял мургав мъж с защитна маска на лицето. Непознатият спрял старата жена. Казал й, че дължи пари на сина й и изискал да му скапе банкнота. Жената приела за достоверното казаното, защото по същото време синът й бил в дома й.

Извадила две банкноти по 50 лв.. Мъжът сграбчил парите, почнал да ги дърпа. За да не се скъсат, дамата пуснала банкнотите, а подсъдимият избягал с тях.

Опасният рецидивист бил разпознат от потърпевшата, откакто бил открит и арестуван от органите на реда. От приложеното по делото удостоверение за съдимост на Стефан И. се вижда, че е осъждан 16 пъти. Последната му ефикасна присъда е била също за обир, представляващ рисков рецидив.

Той е направил признания и е върнал отнетата при грабежа сума на потърпевшата. Предстои делото против 47-годишния рисков рецидивист да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР