Окръжната прокуратура във Варна внесе искане в Окръжния съд за

...
Окръжната прокуратура във Варна внесе искане в Окръжния съд за
Коментари Харесай

Дания ни върна рецидивист след дългогодишна сага

Окръжната прокуратура във Варна внесе искане в Окръжния съд за взимане мярка за неотклонение "Задържане под стража " по отношение на обвинен за кражба в изключително огромни размери, укривал се 8 години от проверяващите органи.

Състав на Варненския областен съд почете настояването и задържа търсения от 8 години Сюлейман С., обвинен за кражба в изключително огромни размери, представляващ изключително тежък случай, като закононарушението е било осъществено в изискванията на рисков рецидив.

Мъжът е търсен с европейска заповед за арест, издадена от Окръжната прокуратура във Варна. Задържан бил на територията на Кралство Дания, чиито правосъдни управляващи са разрешили предаването му на българските управляващи за осъществяване на следствие на Окръжния следствен отдел по досъдебно произвеждане, водено против него и други лица.

59-годишният мъж е бил притеглен задочно като обвинен за кражбата на златни украшения от частен дом в Долни чифлик, осъществена на 25 юли 2010 година от петима, след прелиминарен сговор и посредством потреблението на МПС и техническо средство. Стойността на откраднатите златни украшения възлиза за 196 392 лв., което съставлява изключително огромни размери, като казусът е изключително тежък.

Наказанието за закононарушението по член 196а от Наказателен кодекс планува отнемане от независимост от 10 до 20 години и конфискация на цялото или на част от имуществото на отговорния.

Издирваният Сюлейман бил открит и арестуван с европейска заповед за арест преди няколко години в Германия. Съдът в Бремен обаче отказал да го съобщи на българските правосъдни управляващи, като се позовал на неприятните условия във варненския затвор. Обвиняемият е осъждан седем пъти.

Определението на Варненския областен съд, с което е взета най-тежката мярка за процесуална насила по отношение на Сюлейман С., предстои на обжалване пред Апелативния съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР