Окръжната прокуратура във Варна ще внесе протест с искане за

...
Окръжната прокуратура във Варна ще внесе протест с искане за
Коментари Харесай

Домашен арест за двамата задържани с подкуп полицаи от Варна, прокуратурата протестира

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе митинг с искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на двама полицейски чиновници от Варна за пожелан и признат от тях рушвет чрез изнудване и корист със служебно състояние.

Днес Състав на Окръжния съд не почете отправеното от наблюдаващия прокурор искане те да останат арестувани под стража и дефинира „ домакински арест “ с проследяващо устройство.

46-годишният Д.А. и 51-годишният З.Н. на дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи на 26 февруари.

Двамата са упрекнати за това, че злоупотребили със служебното си състояние, поискали и приели рушвет в размер на 100 лв. от лидер, спрян за инспекция. Мъжът бил подведен, че се движи с превишена скорост, за което може да бъде санкциониран със забележителна сума. За да избегне това, той дал две банкноти по 50 лв. на полицейските чиновници и си тръгнал.

В хода на работата по случая станало ясно, че втори лидер е изнуден по същата скица и от него е признат неследващ се подарък в размер на 50 лв..

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Окръжна прокуратура – Варна. В законоустановения период от три дни пред Апелативен съд – Варна ще бъде протестирана наложената мярка за неотклонение „ домакински арест “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР