Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд двама мъже и

...
Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд двама мъже и
Коментари Харесай

Съдят проститутка и сводниците ѝ, упоили до смърт неин клиент във Варна

Окръжната прокуратура във Варна съобщи на съд двама мъже и жена от Русе, привлечени към наказателна отговорност като съизвършители на обир на непознати движимости, за отнемането на които пострадалият бил наведен в безсъзнание и му била породена тежка телесна щета, от която последвала гибелта му, оповестиха от държавното обвиняване.

Двамата мъже са упрекнати и в това, че в съучастничество, без съответно позволение, държали за разпространяване високорискови наркотични субстанции.

На 8 август 2020 година тялото на 35-годишен австрийски жител е открито в хотелска стая във Варна. След осъществената аутопсия е открито, че гибелта на младия мъж, който следвал в Медицинския университет във Варна, е била породена от предозиране с разнообразни типове наркотични субстанции в композиция с рискови медикаменти, които в България се изписват със зелена рецепта.

От движимостите на умрелия австрийски жител липсвали документите му, таблет, телефон и часовник. Таблетът и часовникът на мъжа били открити в заложна къща във Варна, където били оставени от 35-годишния Л.М. и 43-годишния Р.М.

Наркотичните субстанции, както и рисковите медикаменти, причина за гибелта на австрийския студент, били дадени на 22-годишната Р.Н., занимаваща се с проституция, от двамата ѝ съучастници за да бъде замаян и ограбен по-късно нейния „ клиент “. Разследването по случая открило, че тримата и различен път ползвали незаконната скица.

При задържането на причинителите на тежкото престъпно закононарушение били открити и конфискувани разнообразни типове наркотични субстанции и две електронни везни. Пет дни преди грабежа, те били открити да държат наркотични субстанции и електронна везна. Тогава гастрольорите обитавали стая в различен варненски хотел.

Справка за съдимостта на обвинените демонстрира, че Р.М. е осъждан девет пъти, в това число за грабежи и обири, Л.М. е освобождаван от наказателна отговорност с налагане на административно наказване, а Р.Н. е неосъждана

Предстои делото против тях да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъдат приети за отговорни, тримата могат да получат санкции „ отнемане от независимост “ за период от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна, като съдът може да постанови и конфискация на цялото или на част от имуществото им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР