Окръжната прокуратура в Търговище постигна 4-годишна ефективна присъда за подсъдим,

...
Окръжната прокуратура в Търговище постигна 4-годишна ефективна присъда за подсъдим,
Коментари Харесай

4 години затвор за мъж, убил свой приятел, след като шофирал надрусан

Окръжната прокуратура в Търговище реализира 4-годишна ефикасна присъда за обвиняем, предизвикал гибелта на пасажер в ПТП след приложимост на кокаин, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

26-годишният Басри А. получи ефикасна присъда от 4 години отнемане от независимост при общ режим. С присъдата на Търговищкия областен съд подсъдимият за причиняване гибелта на собствен другар и няколко междинни телесни повреди на пасажер в колата си в злополука, провокирана с превишена скорост и след приложимост на кокаин, е бил лишен и от право да ръководи МПС за период от 6 години. Съдебният акт е предписан при изискванията на кратко правосъдно разследване, откакто Басри А. признал виновността си за тежката злополука, станала на 21 август 2017 година край Търговище.

Тогава подсъдимият, който живее в Германия, отишъл с автомобила си да прибере от женитба своя прочут – 22-годишния Г. В колата се возел и 31-годишният С. При завой, покрай Търговище, с ограничаване на скоростта от 90 км в час, Басри минал със 119 км в час. Не съумял да вземе завоя поради високата скорост. Колата излязла от пътя, блъснала се и на място умрял 31-годишният С. Оцелелият прочут на Басри – 22-годишният Г., се разминал с няколко междинни телесни повреди. След произшествието Басри бил тестван за алкохол и опиати. Резултатите посочили, че е управлявал автомобила си под въздействието на кокаин.

Присъдата на Търговищкия областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР