Окръжната прокуратура в Шумен е разпоредила проверка по сигнал за

...
Окръжната прокуратура в Шумен е разпоредила проверка по сигнал за
Коментари Харесай

Ще има проверка по медиен сигнал за течове на вода от язовир „Тича“

Окръжната прокуратура в Шумен е разпоредила инспекция по сигнал за огромни течове на вода от язовир „ Тича “. Това се е случило след обява в локална електронна медия.
В нея общинският консултант от Общинския съвет в Шумен Добромир Драев оповестява данни, че от язовира се подават количества вода за поливни потребности към хидротехническо оборудване.
Предприетите дейности на прокуратурата са за инспекция на данни за закононарушение от общ темперамент – занемареност или друго действие, обвързвано с погрешно ръководство на водите.
Темата е изключително сензитивна за Шуменска и Търговищка област с оглед засушаването през последните години и неналичието на естествен приток в язовир „ Тича “, както и заради зачестилите повреди по магистралния тръбопровод за питейни потребности,който доставя с питейна вода Шумен, Търговище и Велики Преслав.
" Премиерът Борисов е заречен да помогне на Шуменска област да докара система " Дунав ". Язовирът Тича, който сега зарежда три града - Велики Преслав, Търговище и Шумен, може да стигне за 2 години.
Ние би трябвало да създадем всичко допустимо, да стигне за 3. Той се източва 3 години. Такова е - безводие е, няма отговорни преди мене, че язовирът понижава. ", изясни министърът на околната среда и водите Емил Димитров тази заран.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР