Окръжната прокуратура в Русе е внесла в съда обвинителен акт

...
Окръжната прокуратура в Русе е внесла в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

В Русе тръгва делото за контрабанда на над 90 кг хероин за 7,3 млн. лева

Окръжната прокуратура в Русе е внесла в съда обвинителен акт за опит за контрабанда на 91,875 кг хероин на стойност 7 307 875 лв.. Това оповестиха от прокуратурата.

Случаят е от 17 ноември предходната година. Наркотикът, разпределен в 184 пакета, бе открит в тайник на товарен автомобил на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост ". Шофьорът на транспортното средство - 57-годишният Александър Ю. от хасковско село, бе задържан.

Откритата пратка е пътувала за Западна Европа, като най-вероятно става дума за интернационален канал за трафик на опиати.

От прокуратурата осведомят, че казусът е дипломиран като изключително тежък. По делото са разпитани 11 очевидци и са признати изводи от 11 специалисти.

" Рекордно огромното количество опиат е намерено вследствие на професионалната работа на чиновниците на митницата в Русе ", изясняват от прокуратурата.

Мъжът е с мярка за неотклонение " задържане под стража ". След привършване на досъдебното произвеждане той е наведен в пандиза в Белене, където ще изчака насрочването на делото.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР