Окръжната прокуратура в Разград внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжната прокуратура в Разград внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Делото срещу испанеца, убил жена си в Разград преди година, влиза в съда

Окръжната прокуратура в Разград внесе в съда обвинителен акт против испанския жител, арестуван доскоро повече от година.

Държавното обвиняване реализира управление и контрол по досъдебното произвеждане, водено против испанеца за закононарушение по член 116, алинея 1, т.6, прочие 2 и прочие 3 във вр. с член 115 от Наказателен кодекс - за това, че в нощта на 10 против 11 декември 2021 година съзнателно е умъртвил жена си по изключително непосилен метод и с особена свирепост.

Разследването е завършило и след осъществен превод на обвинителния акт на 23 януари 2023 година досъдебното произвеждане е импортирано за разглеждане в Окръжния съд в Разград, оповестиха от прокуратурата.

Обвиняемият и жертвата били съпрузи, като от брака си двамата имали три деца. Отношенията им били обтегнати - постоянно се карали, а мъжът упражнявал и физическо принуждение над жена си, за което тя се обръщала към управляващите в Испания за помощ.
 Оставиха в ареста испанеца, умъртвил брачната половинка си в Разград
Оставиха в ареста испанеца, умъртвил брачната половинка си в Разград

Първоначално 44-годишният мъж показал подправено оправдание на проверяващите

През 2021 година дамата се завърнала в Разград с трите си деца. През лятото на същата година и обвиненият заживял дружно с тях. Вечерта на 10 декември 2021 година зародил фамилен скандал, след който съпрузите се разделили в разнообразни стаи в жилището. Малко след среднощ мъжът усетил, че жена му е станала и я блъснал мощно с пестник в главата. След като паднала, той почнал да притиска лицето й. Когато открил, че не диша, килърът решил да разчлени тялото , с цел да прикрие следите. По-късно обвиненият заровил останките от натрупа на няколко места около пътя от Разград към село Стражец. След като се прибрал в жилището, се заел да прикрие останалите следи от осъщественото закононарушение.

На 13 декември 2021 година родителите на дамата уведомили органите на реда, че щерка им е в неопределеност. Започнало досъдебно произвеждане по чл.142 ал.1 от Наказателен кодекс. В хода на извършените оперативно-издирвателни дейности обвиненият признал за осъщественото и показал къде е заровил останките от тялото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР