Окръжната прокуратура в Разград ръководи досъдебно производство по чл. 354а

...
Окръжната прокуратура в Разград ръководи досъдебно производство по чл. 354а
Коментари Харесай

Задържаха мъже, държали над 50 кг висококачествена марихуана

 Окръжната прокуратура в Разград управлява досъдебно произвеждане по член 354а от Наказателен кодекс по отношение на открити и конфискувани повече от 50 кг висококачествена марихуана, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура- Варна. Двама мъже са арестувани за период до 72 часа за довеждането им в съда за установяване на мярка за неотклонение. Те са привлечени в качеството им на обвинени за държане без съответно позволение за разпространяване на високорискови наркотични субстанции.

На 11 ноември 2021 година, под надзора на Окръжна прокуратура – Разград, е извършена профилирана интервенция от чиновници на ГДБОП в град Исперих. В първокласна постройка, ситуирана в центъра на града, наета от един от арестуваните, са открити и конфискувани голям брой пресовани пакети, съдържащи суха тревиста маса. Установено е, че това е марихуана, като по първични данни става дума за първокачествен артикул с тегло над 50 кг. Назначени са химични и други експертизи.

Работата по доказване и документиране на осъщественото закононарушение продължава под управлението и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Разград. Предстои окръжният прокурор Тихомир Тодоров да внесе в съда претенции за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на двамата мъже.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР