Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителния акт срещу

...
Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителния акт срещу
Коментари Харесай

Доживот без право на замяна грози бизнесмена Таков, застрелял баща и син

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителния акт против 46-годишния предприемач Йордан Таков за осъществените убийства на 52-годишния Васил Ботев и 32-годишния му наследник Христо Ботев..
Още по тематиката
Двамата бяха убити на 26 ноември 2019 година в складовата база на ул. " Борба " в Пловдив, откакто сред тях и Таков, който е първи братовчед на Васил Ботев и съучастник на сина му, избухнал скандал. Двойният палач бе арестуван на място, а по време на разпита е направил цялостни признания, като обяснил, че е бил атакуван и е стрелял при самоотбрана.

Тримата мъже се занимавали с доставка, преработване и търговия с кафе машини. Обвиняемият имал легален револвер " Макаров ".

Във съдбовния ден, сред тях зародил спор, тъй като Йордан Таков желал да вземе обща за компанията кафе машина. Христо Ботев не бил склонен. Последвал физически конфликт сред тримата, след което Таков прострелял с пет патрона бащата и сина.

По делото са разпитани очевидци, конфискувани са били материални доказателства, направени са били голям брой експертизи. Заключението на комплексната съдебномедицинска експертиза сочи, че гибелта на 32-годишния Христо е настъпила от остра кръвозагуба, откакто е бил прострелян три пъти, а на татко му Васил, който е бил прострелян два пъти, от пострадване в региона на врата.

Таков е с взета мярка за неотклонение " задържане под стража " и се намира в пандиза.

Предвиденото наказване от закона, за закононарушението, в което е упрекнат, е отнемане от независимост от петнадесет до двадесет години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР