Окръжната прокуратура в Пловдив е внесла в съда обвинителен акт

...
Окръжната прокуратура в Пловдив е внесла в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Съдят пияни ученици, пребили и обрали жена в Пловдив

Окръжната прокуратура в Пловдив е внесла в съда обвинителен акт по отношение на А.Ш., на 17 година за това, че на 27 август 2019 година в Пловдив като малолетен е лишил непозната движима движимост – мобилен телефон и силиконов протектор за него, всичко на обща стойност 99 лв., от владението на потърпевшата 36-годишна жена, с желанието незаконно да ги присвои, като е използвал за това мощ и заплашване и грабежът е съпроводен с причиняване на междинна телесна щета, изразяваща се в строшаване на челюстта ѝ – закононарушение по член 199 алинея 1 т.3 вр. член 198 ал.1 вр. член 63 алинея 1 от Наказателния кодекс.

На съд за вещно укривателство е предаден и К.Б., на 17 година, за това, че в Пловдив като малолетен, само че като е разбирал свойството и смисъла на осъщественото и е могъл да управлява постъпките си, за да набави за другиго – А.Ш., на 17 година, имотна полза, е укрил мобилния телефон, за който е знаел, че е добит посредством закононарушение – обир – закононарушение по член 215 алинея 1 вр. член 63 алинея 1 т. 3 от Наказателния кодекс.

На 26 август вечерта двамата обвинени били с техни другари и използвали алкохол. В първите часове на 27 август тръгнали да се прибират по домовете си, само че преди този момент решили да се разходят. Те взели кучето – питбул, на обвинения К.Б. и почнали да обикалят из квартала, където живеели. Към 4,50 часа двамата минали около кафеавтомат и забелязали жена, застанала пред машината, с цел да си купи кафе. Тя отивала на работа, първа промяна, в близкия хипермаркет.

Обвиняемите се доближили към нея. В първия миг дамата не се тормозила, тъй като помислила, че те също идват за кафе. Когато усетила, че са зад нея, тя инстинктивно се обърнала. В този миг била ударена в лицето от обвинения А.Ш. Обвиняемият К.Б. бил на към 2 метра разстояние с питбула. А.Ш. продължавал да удря дамата по лицето и тялото, като К.Б. му викал да спре, само че той не се отказвал.

Жената паднала на земята и от джоба на панталона ѝ се посочил мобилният телефон. А.Ш. го взел, след което двамата обвинени се отдръпнали от мястото. Пострадалата съумяла да се добере до болница, близка до мястото, откъдето бил подаден сигнал в полицията. През това време А.Ш. дал телефона на К.Б., като му споделил да го пази до другия ден, с цел да не го откри баба му у дома.

Съдебномедицинската експертиза е открила, че на потърпевшата жена е породено строшаване на челюстта, травми на главата и лявата ръка. Двамата обвинени са с наложени ограничения за неотклонение " Под надзора на контрольор от Детска педагогическа стая “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР