Окръжната прокуратура в Пазарджик привлече като обвиняем мъж на 32

...
Окръжната прокуратура в Пазарджик привлече като обвиняем мъж на 32
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини 32-годишен с три наркооранжерии

Окръжната прокуратура в Пазарджик притегли като обвинен мъж на 32 години за това, че в апартамент в Пазарджик и в къща в село Калугерово, при изискванията на продължавано закононарушение, без съответно позволение е държал за разпространяване високорисково наркотично вещество (марихуана) - суха листна маса от глави и съцветия и сурова листна маса от глави и съцветия – общо 13 кг и 265 грама.

Второто обвиняване против него е, че на неустановени дати през 2023 година, в жилището в Пазарджик и в две къщи в Калугерово е засял и до през вчерашния ден е отглеждал 20 растения от рода на конопа с височина от 40 до 52 см, 116 растения от рода на конопа с височина от 8 до 12 см и 114 растения от рода на конопа с височина от 35 до 60 см, общо 150 растения.

При осъществени от полицейски чиновници претърсвания и изземвания в трите жилища са били открити и конфискувани посочените наркотични субстанции. Установено е, че и на трите места били обособени оранжерии, пригодени за развъждането на марихуана. Съоръженията били оборудвани с осветяване със специфични лампи, вентилация, система за надзор на влажността, принадлежности за развъждане и разсаждане, няколко съвременни сушилни и други, като всички те са конфискувани.

По досъдебното произвеждане са осъществени оглед на местопрестъпление, разпити на очевидци конфискувани са материални доказателства, назначени експертизи и други

Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР