Окръжната прокуратура в Монтана се самозсезира след публикации в медиите

...
Окръжната прокуратура в Монтана се самозсезира след публикации в медиите
Коментари Харесай

Окръжната прокуратура в Монтана се самосезира след бедствието в Берковица

Окръжната прокуратура в Монтана се самозсезира след изявления в медиите за бедственото състояние в Берковица и стартира инспекция на събитията към възникването на сериозната обстановка, оповестиха от Съдебната палата в Монтана.

На съображение чл.145, ал.1, т.3 от Закона за правосъдната власт Окръжна прокуратура Монтана разпореди инспекция на изнесената информация за да се откри дали има закононарушение общ темперамент по смисъла на чл.219 от Наказателен кодекс – длъжностно лице, което не постави задоволително грижи за ръководенето, ръководството, стопанисването или запазването на повереното му имущество и от това последва забележителна щета, заличаване или прахосване на имуществото или други обилни вреди на предприятието или на стопанството, се санкционира с отнемане от независимост до шест години и санкция до 5000 лв..

Проверката е предоставена на органите на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана, като следва да се извърши взаимно с Областна администрация Монтана, Регионална здравна ревизия – Монтана и Регионална ревизия по околната среда и водите – Монтана. Те би трябвало да открият аргументите за зародилото бедствено състояние и по-конкретно дали е имало непочистени сектори от улици, задръстени корита на реки и други.

Проверката би трябвало да конкретизира длъжностните лица, отговарящи за почистването на коритото на река Раковска в Берковица, да се снемат сведения от чиновници от съответните служби, чиито отговорности са директно свързани с запазване на околната среда и водите, както и от други лица, осведомени директно или индиректно с събитията.

При инспекцията ще се проследят подхванатите дейности от общината за превъзмогване следствията от бедствието, за оказването на помощ на потърпевшите и за описването на вредите.

Срокът на инспекцията е едномесечен, прецизираха от Съдебната палата в Монтана.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР