Окръжната прокуратура в Кюстендил е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжната прокуратура в Кюстендил е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Изправят пред съда обвиняем за пласиране на наркотици в Дупница

Окръжната прокуратура в Кюстендил е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против В.К., притеглен към наказателна отговорност за разпространение на опиати, оповестиха от прокуратурата.

Обвиняемият В.К. интензивно се занимавал с разпространяване на наркотични субстанции на територията на Дупница. Държал ги в дома си и подготвял за разпространение посредством отделяне на дози. За осъществяване на незаконната активност той употребявал лек автомобил, м. „ Порше Кайен “, прецизират от държавното обвиняване.

През м. март 2022 година в бранш „ Криминална полиция “ на Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи  Дупница постъпила оперативна информация за нелегално държане от В.К. на марихуана и амфетамин в населяваното от него жилище. На 18 март в Дупница полицейските чиновници спрели за инспекция управлявания от В.К. автомобил. Водачът бил очевидно обезпокоен и разтревожен. Зад седалката му била открита найлонова торба със стъклен буркан, цялостен със сухи съцветия. При осъществения полеви наркотест листната маса реагирала на канабис. В ниша сред двете предни седалки била открита и конфискувана електронна везна.

По случая тогава беше формирано досъдебно произвеждане, а младият мъж беше притеглен в качеството на обвинен. Заедно с него беше арестуван още един мъж, само че след това беше освободен. Понастоящем В.К. е с мярка за неотклонение " задържане под стража " в пандиза Бобов дол. Наложена му е и мярка за процесуална насила " възбрана за овакантяване рамките на Република България ".

Предстои делото да продължи в съда, споделиха от прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР