Окръжната прокуратура в Кюстендил е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжната прокуратура в Кюстендил е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Изправят пред съда обвиняем за умишлено убийство при сбиване в Кюстендил от клана Гольовци

Окръжната прокуратура в Кюстендил е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против А. Д. /19 години/ за осъществено от него съзнателно ликвидиране и опит за ликвидиране, оповестиха от прокуратурата.

Обвиняемият принадлежи към семейството, известна измежду обществеността като "Гольовци ", живееща в ромския квартал "Изток ". Представителите ѝ са известни със саморазправи във връзка зародили произшествия.

На 17 февруари 2019 година след скандал в кафе-аперитив в центъра на града и последвало сборичкване, пренесло се на улицата, обвиненият намушкал с нож 33-годишния В.Д., който доближил до мястото на саморазправата.

Пристигналият на място лекарски екип установил настъпилата гибел на мъжа.

Междувременно А.Д. съумял да нанесе мощен удар с ножа в региона на гърдите на различен мъж.

Съдят седем от семейството „ Гольовци “

Обвиняемият избягал и се укрил, като по пътя оставил оръжието на закононарушението в двора на непознат парцел. Същата вечер той се съобщи непринудено в полицията.

Убийството провокира серия митинги и шествия в града с искане за заслужено наказване на килъра.

Според заключението на осъществената на досъдебното произвеждане съдебномедицинска експертиза, гибелта на В.Д. се дължи на остра сърдечно-съдова непълнота, настъпила вследствие на солиден кръвоизлив в региона на сърцето при прободно-порезното пострадване на аортата.

Предстои наказателното произвеждане да продължи в съда. В момента обвиненият е с мярка за неотклонение "задържане под стража ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР