Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняем Р.Е. (38 г.),

...
Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняем Р.Е. (38 г.),
Коментари Харесай

Обвиниха иранец за трафик на дрога за над 215 хил. лв. през Капитан Андреево

Окръжната прокуратура в Хасково притегли като обвинен Р.Е. (38 г.), жител на Германия, роден в Иран, за трафик на високорискови наркотични субстанции – опиат с тегло 8,856 кг, на стойност 212 544 лева, и метамфетамин с тегло 110 грама, на стойност 2640 лева, през граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево ", оповестиха от държавното обвиняване.

Общата стойност на наркотичните субстанции е 215 184 лв.. Р.Е. е упрекнат и за шофиране на лек автомобил след приложимост на наркотични субстанции - амфетамин и метафетамин, открита след тест.

На 29 септември на пункта за влизане от Турция в България дошъл лек автомобил, ръководен от обвинения. Спрямо него е имало издадена европейска заповед за арест от правосъдните управляващи на Германия, които го издирвали за трафик на наркотични субстанции. При митническата инспекция в стените на хладилна чанта в автомобила било намерено наркотично вещество, което при полеви наркотест е реагирало на опиат. В автомобила било открито и друго вещество, което реагирало на метамфетамин. Р.Е. не е имал шофьорска брошура.

Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа, като през днешния ден Окръжна прокуратура – Хасково внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на него, се прецизира в известието.

В края на юни 2021 година още веднъж на " Капитан Андреево " митничари откриха в автомобил на 33-годишен немски жител 27 кг опиат на стойност 1 620 000 лв..
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР