Окръжната прокуратура в Габрово е предала на съд баща, умишлено

...
Окръжната прокуратура в Габрово е предала на съд баща, умишлено
Коментари Харесай

Мъж от Севлиево отива на съд заради убийството на двегодишната си дъщеря

Окръжната прокуратура в Габрово е предала на съд татко, съзнателно умъртвил двегодишната си щерка. Обвинителният акт против мъжа от Севлиево с букви Д.М. е импортиран в съда, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Обвинението е за това, че на 4 февруари 2021 година, към 10:00 часа, в жилището си в Севлиево, 42-годишният тогава мъж съзнателно умъртвил малолетната си рожденна щерка. Деянието е квалифицирано по членове 116, алинея 1, т. 3 във вр. с член 115 от Наказателния кодекс, които третират ликвидиране на малолетно лице по изключително непосилен за жертвата метод.       

В хода на досъдебното произвеждане на обвинения е наложена мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, прецизираха от прокуратурата. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжния съд в Габрово.

След тежката фамилна покруса предходната година мъжът беше откаран в психиатричната болница в Севлиево. Имало е и опит да се самоубие, като се е самонаранил. Той е бил  в положение на душевен ступор, не е реагирал съответно и не е съумял да каже какво се е случило, обясниха тогава от психиатричната болница в Севлиево.

Две седмици преди убийството обвиненият е бил още веднъж пациент на психиатричната клиника. От обществената работа тогава показаха, че фамилията, което има и друго, по-голямо дете, не е било познато на експертите там и не е имало сигнали за нарушавания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР