Окръжната прокуратура в Добрич предава на съд 29-годишен мъж, обвинен

...
Окръжната прокуратура в Добрич предава на съд 29-годишен мъж, обвинен
Коментари Харесай

Мъж преби приятелката си до смърт: Обичам го

Окръжната прокуратура в Добрич предава на съд 29-годишен мъж, упрекнат в причиняване на гибел по несъобразителност в резултат на съзнателно нанесена междинна телесна щета на 20-годишна жена от Добрич, с която живеел на фамилни начала, оповестяват от Апелативна прокуратура – Варна. За закононарушението Наказателният кодекс планува затвор от две до осем години.

Обвиняемият и жертвата, която била негова съседка, се срещнали при започване на 2019 година и заживели на фамилни начала в дома му през март. Не след дълго нейни близки почнали да следят промени в държанието ѝ и следи от физическо принуждение, само че тя отричала да има проблеми.

През лятото на 2020 година младата жена изглеждала доста отслабнала, даже немощна, и постоянно носела облекла с дълъг ръкав. Често имало синини по тялото ѝ, за които тя давала разнообразни пояснения. През юли баба ѝ подала сигнал в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Добрич, само че пред чиновниците на реда жертвата обяснила, че обича обвинения, и отрекла да е жертва на принуждение.

На 6 август същата година той подал сигнал на телефон 112, че приятелката му не се усеща добре и след няколко изпити приспивателни не се разсънва. На място екип на Центъра за незабавна здравна помощ открил, че дамата е умряла. Уведомени били органите на реда.

От назначената съдебномедицинска експертиза излиза наяве, че причина за гибелта е коремна контузия. По тялото на жертвата са открити голям брой контузии, получени от удари с ръце или предмети в разнообразни интервали преди леталния излаз.

Обясненията на обвинения за произхода на пострадванията са опровергани от заключенията на движимости лица. Събраните по време на следствието доказателства изрично сочат, че той е предизвикал по несъобразителност гибелта на младата жена, нанасяйки ѝ съзнателно междинна телесна щета.

Мъжът към този момент е осъждан, добави за Българска телеграфна агенция представителят на Апелативна прокуратура Ивана Милева. Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане в Добричкия областен съд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР