Окръжната прокуратура в Добрич е внесла в съда обвинителен акт

...
Окръжната прокуратура в Добрич е внесла в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

След четири години: Мъж се изправя пред съда в Добрич за кражби от банкови сметки

Окръжната прокуратура в Добрич е внесла в съда обвинителен акт против 38-годишен мъж с букви П. Д., който употребявал за персонални цели данни от непознати банкови карти и отмъкнал общо 5535 лв. , като правил парични преводи за прикриване произхода на средствата.

В изискванията на продължавано закононарушение той употребявал непознати банкови карти без единодушието на притежателите им, като превеждал пари от тях и правил финансови интервенции, посредством които прикривал произхода на откраднатите средства,

Мъжът е предаден на съд с две обвинявания - по чл.249, ал.1, пр.2, по отношение на чл.26, ал.1 и по чл.253, ал.1, пр.1-во, по отношение на чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс, оповестиха от държавното обвиняване.

За интервала от 15 октомври 2018 година до 13 февруари 2019 година той съумял да направи 25 транзакции за общо 5535 лв. към сметки на трети лица, които нямали връзка с осъществените обири. През няколко дни той правил противозаконни преводи на дребни суми пари от сметките на непознати хора към други лица, които също не познавал. Получателите на средствата не знаели какви са тези заплащания и единствено превеждали в следствие сумите на измамника или към сметки на непознати за тях хора против възнаграждение.



Мъжът е към този момент е осъждан, а все още на осъществяване на последното закононарушение е бил обвинен по друго досъдебно произвеждане - за документна машинация.

Предстои делото против 38-годишния мъж да бъде планувано за разглеждане във Окръжния съд в Добрич. Ако бъде приет за отговорен, го грозят от 2 до 8 години затвор санкция до двойния размер на присвоената сума по първото обвиняване и " отнемане от независимост " за период от 1 до 6 години и от 3000 до 5000 лв. санкция по второто обвиняване - за пране на пари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР