Окръжната прокуратура в Бургас продължава разследването за унищожените фиорди и

...
Окръжната прокуратура в Бургас продължава разследването за унищожените фиорди и
Коментари Харесай

Разследват унищожаването на фиорди до „Созополис“

Окръжната прокуратура в Бургас продължава следствието за унищожените фиорди и скални формирания в местността „ Колокита “ край Созопол.

Назначена е тройна експертиза, досега няма обвинен за закононарушението. То е осъществено на територията на първокласния комплекс „ Созополис “, благосъстоятелност на предприемача Стефан Шарлопов. Въпреки че се инспекцията се прави против незнаен причинител, компании на Шарлопов са глобени през годините от Регионална инспекция за опазване на околната среда. През 2014 година е наложена глоба от 10 000 лева за създаване на брегоукрепителна стена и железна структура. Именно с това брегоукрепване, от управлението на комплекса оправдаха частния плаж в него, след репортаж на OFFNews. Друга негова компания е санкционирана с 20 000 лева през 2015 година за разрушаването на крайбрежните скали.

Окръжната прокуратура е сезирана едвам през септември, 2016 година Извършената тогава инспекция е посочила, че има закононарушение, което се е случило сред 2010 и 2015 година, разяснява представителят на институцията Красимира Кателиева:

„ Изразяващо се в незаконно разваляне на предпазена територия, в която има скално формирания и фиорди. Увреждането е вследствие на осъществени механизирани изкопно – насипни действия, създаване на стомано – бетонов пристан, вълноломи от скален насип, стомано – бетонови стени, бетонова площадка, басейн, земно – скални и пясъчни диги “, разяснява Кателиева.

Досъдебното произвеждане продължава против незнаен причинител. Назначена е строително – техническа, екологична и геоложка експертиза. Срокът за следствието е до 15 август.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР