Окръжната прокуратура в Бургас предаде на съд сириеца Омар Абдан,

...
Окръжната прокуратура в Бургас предаде на съд сириеца Омар Абдан,
Коментари Харесай

Предадоха на съд сириеца Омар, убил при гонка полицаите Йордан Илиев и Атанас Градев в Бургас

Окръжната прокуратура в Бургас съобщи на съд сириеца Омар Абдан, упрекнат за гибелта на двама служители на реда. Униформените починаха в злополука сред патрулка и рейс с мигранти на 25 август 2022 година Сириецът карал рейса. При гонка с полицията транспортното средство опустоши служебния автомобил на жертвите.

47 от 48-те чужденци са се качили в рейса на 24 август вечерта в гориста околност в региона на Малко Търново. Те влезнали у нас нелегално, оповестяват от държавното обвиняване.

На път към Бургас Омар не се подчинил на два подадени от служители на реда сигнали да спре. След като рейсът влезнал в морския град, чиновници на „ Гранична полиция “ се свързали с сътрудниците си от Областната дирекция, с цел да ги предупредят. Пръв на сигнала се отзовава патрулът на Йордан Илиев и Атанас Градев. Автомобилът им бил с включена светлинна сигнализация и всички нужни реквизити. Униформените препречили пътя на рейса на кръговото кръстовище „ Трапезица “. Вместо да спре пред патрулката обаче, Абдан траял да кара, и то с превишена скорост (78 км/ч).

Предстои Окръжния съд в Бургас да насрочи дата и начален час на съвещанието си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР