Окръжната прокуратура в Бургас е привлякла към наказателна отговорност кмета

...
Окръжната прокуратура в Бургас е привлякла към наказателна отговорност кмета
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини кмета на Сунгурларе, от който ГЕРБ се отрече

Окръжната прокуратура в Бургас е привлякла към наказателна отговорност кмета на община Сунгурларе Стефан Кенов и един от заместник-кметовете, който не е посочен.

Те са привлечени в качеството на обвинени за закононарушение по работа, осъществено от тях в съучастничество. Става дума за нарушение на служебните отговорности при подписване на контракти от името на община Сунгурларе, за набиране на полза за съответно лице, което е страна по договорите. Предмет на следствие са и породените на общината вреди.

По-рано през днешния ден бяха извършени претършуване и изземване в постройката, в която се обитава администрацията на Община Сунгурларе. Установени и конфискувани са документи, имащи отношение към осъщественото закононарушение.

На двамата са връчени призовки за явяване в качеството им на обвинени на 12 юни.

" Прокуратурата изземва контракти сред животновъди, аграрни производители за пасища, отдадени от общината. Ние сме дали копия, в този момент желаят оригиналите ", разяснява Кенов пред районното издание " Черноморски фар ".

Той е кмет на Сунгурларе в продължение на три мандата. През 2007 година печели като кандидатура на Движение за права и свободи, през 2015 година Кенов се опита да завоюва нов мандат с " Български либерален център " - някогашната партия " Лидер " на Христо Ковачки, само че на втори тур губи от тогавашния претендент на Движение за права и свободи Васил Панделиев. През 2019 година печели трети мандат, този път от листата на ГЕРБ. През октомври 2022 година локалната конструкция на ГЕРБ разгласи, че смъква доверието си от Кенов, който станал " безусловно неконтролируем " и това довело до уронване на името на ГЕРБ в общината.

През предходната седмица прокуратурата се засилва и, както и. Това става по-малко от месец откакто основния прокурор Иван Гешев, че водача на партията Бойко Борисов стои зад опита за неговото премахване. Преди това в продължение на години Гешев заявяваше, че прокурорите не са му директно подчинени, а той е единствено началник на шефовете им или " административен началник на административни ръководители ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР