Окръжната прокуратура в Благоевград протестира срещу присъдата на съда от

...
Окръжната прокуратура в Благоевград протестира срещу присъдата на съда от
Коментари Харесай

Прокуратурата не е съгласна с оправдателната присъда на Александър Манолев

Окръжната прокуратура в Благоевград стачкува против присъдата на съда от 15 май, с която обвинените Александър Манолев и неговата позната Анна Димитрова са приети за почтени по закононарушение, обвързвано с показване на погрешна информация за приемане на средства от европейски фондове. Манолев е избран като подстрекател и помощник, а Димитрова като причинител.

Прокуратурата акцентира, че  на 07 октомври 2019 година, което е 5 месеца след започване на досъдебното произвеждане по случая. На всичкото от горната страна делото е траяло 3 години и половина на първа правосъдна инстанция, показва държавното обвиняване.

Предстои Софийският апелативен съд да се произнесе по импортирания от прокуратурата митинг против оправдателната присъда на Окръжния съд в Благоевград.

Припомняме, Александър Манолев е  някогашен заместник-министър на стопанската система, назначен през 2017 година от държавното управление на ГЕРБ, а през 2021 година бе  . Манолев   бе упрекнат за приемане на заем посредством показване на погрешни сведения, за приемане на средства от еврофондовете, с които е издигната къща за посетители край Сандански.

Въпросната къща се оказа в листата на ДФЗ с компаниите, които ще по ПРСР, а усвоената сума е 391 хиляди лв..

през април 2019 година, откакто във връзка медийни изявления.

Първоначално Софийският административен съд удостовери решението за спор на ползи.. Този състав на съда не разкрил задоволително доказателства за нарушаване.

През август 2021 година за спор на ползи на Александър Манолев.   Вместо това КПКОНПИ, която е обвинител, е наказана да заплати 6 000 лв. на Манолев за разходи по делото.
 СГП преценя дали да повдигне обвиняване на Александър Манолев от листата на премиера
СГП преценя дали да повдигне обвиняване на Александър Манолев от листата на премиера

Предмет на следствието са укрити и избегнати данъчни задължения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР