Окръжната прокуратура в Благоевград иска най-тежката мярка - задържане под

...
Окръжната прокуратура в Благоевград иска най-тежката мярка - задържане под
Коментари Харесай

Прибират на топло шестимата гълтачи на дрога

Окръжната прокуратура в Благоевград желае най-тежката мярка - задържане под стража, за задържаните шестима мъже, част от проведена незаконна група. По-късно в понеделник съдът ще реши дали арестуваните ще останат в килиите. Те бяха хванати при интернационална профилирана интервенция, проведена от чиновници от Отдел “Наркотици ”-ГДБОП, звеното за битка с проведената престъпност в Благоевград, ГПУ-Петрич и немските способени управляващи, посочи пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.

Както БЛИЦ описа, в хода на акцията бе арестувана и обезвредена проведена незаконна група, развивала дейна активност на територията на България, Европейския съюз и Южна Америка. Дейността на групата е обвързвана с набиране на куриери и образуване на трафик на наркотични субстанции, главно кокаин, от Южна Америка към Европа. За задачата били набирани хора, които против възнаграждение пренасяли опиатите по посочения маршрут.

Установени са разнообразни способи за камуфлаж на превозения кокаин – колета, укрити в куфари, багажни чанти, сувенири, посредством усвояване, в капсуловани предмети, импрегнирани в облекла и други. Полицаите открили, че на територията на София и Гоце Делчев е построена мрежа за набиране на куриери на наркотични субстанции. В взаимозависимост от поръчката, те се отправяли на път независимо, а при нужда - и в съучастничество.

Кулминация на интервенцията е задържането на шестима в петък, 17 февруари, когато към 19.30 часа в региона на ГКПП-Кулата при опит да влязат в страната са спрени Е.В. /31 г./, престъпно проявените М.К. /30 г./, Д.Д./32 г./, К.Д./41 г./, Г.Т./36 г./, както и С.В. /27 г./ - до момента незнаен на органите на реда.

За Димитър Диамандиев, който е от Гоце Делчев, се знае, че е уредник и началник и на друга незаконна група - за противозаконен хазарт, за незаконна банкова и лихварска активност. Срещу него бе формирано досъдебно произвеждане преди години, упрекнат бе и в пране на пари. Задържаните са адресно регистрирани в Гоце Делчев и в София.

Групата пробвала да реализира трафик на кокаин във тип на 90 капсули с общо тегло 1,1 кг, погълнати от М.К. Установено е, че наркотичното вещество е било предопределено за разпространяване на територията на страната ни.

Предприети са обиски и претърсвания и в хода на продължаващото следствие са конфискувани кокаин, амфетамин, голям брой мобилни телефони, задгранични паспорти с печати от Доминиканската Република, самолетни билети и пари. М.К пък е закаран в петричката болница, където с клизма е извадено от тялото му наркотичното вещество. В понеделник заран той е напуснал болничното заведение. Разбира се, под полицейска защита. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Действията по следствието не престават.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР