Окръжната прокуратура наблюдава разследването на тежката катастрофа на надлеза при

...
Окръжната прокуратура наблюдава разследването на тежката катастрофа на надлеза при
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва тежката катастрофа на надлеза край с. Звъничево, която взе пет жертви

Окръжната прокуратура следи следствието на тежката злополука на надлеза при село Звъничево, при която починаха петима души. Това оповестиха от пресслужбата на ОДМВР – Пазарджик.

Малко преди 07.00 часа на 22 декември 69-годишен мъж с букви Д.Г. от село Ветрен дол изгубил надзор над лек автомобил „ Лада “. Във возилото пътували още брачната половинка на лидера – жена с букви Р.Г. (на 60 г.) и 56-годишна жена с букви П.К. от Пазарджик. Автомобилът навлязъл в лентата за насрещно придвижване и се блъснала челно в микробус „ Мерцедес “, ръководен от мъж с букви Я.Р. (на 38 г.).

Непосредствено след първия удар 53-годишен с букви М.Й. (шофьор на различен микробус „ Форд “, движейки се от Звъничево по посока за село Братаница) също изгубил надзор над управлявания от него бус. Той навлязъл в насрещната лента, където последвал удар в „ Пежо “. Във френския автомобил пътували мъж с букви Г.Т. (на 64 година от село Братаница) и брачната половинка му с букви А.Т. (на 60 г.).

Непосредствено след приемане на сигнал за случилото се към мястото са ориентирани екипи на „ Пътна полиция “, районно управление (на МВР) – Пазарджик, Аварийно-спасителен екип на РСПБЗН – Пазарджик и коли за спешна помощ на „ Спешна помощ “. Наложило се огнеборците за разрязват някои от колите, с цел да извадят хората от тях. На място са починали возещите се две фамилии в „ Лада “-та и „ Пежо “-то.

56 г.-годишната жена е превозена от кола за спешна помощ в МБАЛ – Пазарджик в доста тежко положение, където малко по-късно е умряла. Други двама по-леко ранени също са превозени и настанени за лекуване в регионалната болница. На мястото е осъществен оглед от дежурна група на полицейското ръководство в Пазарджик в наличието на правосъден доктор и автоексперт. Образувано е разследване, което е под наблюдението на Окръжната прокуратура.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР