Oкръжна прокураутра - Благоевград е предала на съд А.Д. и

...
Oкръжна прокураутра - Благоевград е предала на съд А.Д. и
Коментари Харесай

Александър Манолев отива на съд заради къщата си за гости


Oкръжна прокураутра - Благоевград е предала на съд А.Д. и Александър Манолев, някогашен зам.-министър на стопанската система, за показване на погрешни сведения, за приемане на средства от фондове, принадлежащи на Европейски Съюз за създаване на "къща за посетители " в Сандански, оповестиха от Апелативна прокуратура - София.

От държавното обвиняване означават, че обвинителният акт е импортиран пет месеца след започването на следствието по случая. Обвинението на Манолев е за подбуждане и помагачество, а А.Д. е причинител. Те били показали погрешни сведения пред съответните институции, с цел да получат евросредства.

Прокуратурата показва, че обвиненият Манолев подбудил и съзнателно склонил А.Д. за осъществяване на закононарушението. Той я улеснил посредством предоставяне на препоръки и уточнения по отношение на процедурата за кандидатстване, изискванията и реда за даване на безплатна финансова помощ, както и нужните за това документи.

Също по този начин е обезпечил счетоводна и строителна компании, неподвижен парцел, върху който да се построи "къщата за посетители ", както и земеделска земя за регистрацията на обвинената като аграрни производител. Той е обезпечил и материалите за построяването на къщата, като е дал същите на строителя.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР