Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за срок до 72 часа

...
Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за срок до 72 часа
Коментари Харесай

Двама задържани за контрабанда на артефакти

Окръжна прокуратура – Ямбол задържа за период до 72 часа турския жител Хасан О. и Мерал А. (с българско и турско гражданство).

Те са упрекнати за това, че на 14.02.2019 година през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “, обл. Ямбол, от Република Турция за Република България, на трасе за обработка на входящи леки коли, с лек автомобил, след прелиминарен сговор по сред им, действайки като съизвършители, са пренесли през границата на страната, без знанието и разрешението на управляващите, предмети за търговски цели в огромни размери, както следва: 283 старинни монети, пет пръстена и 29 фигурки, на обща стойност към 50 000 лева – закононарушение по чл.242, ал.1, б.„ д “ и б.„ е “ от Наказателен кодекс. Артефактите предмет на контрабандата са арестувани с помощта на отличните дейности на чиновниците на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “.

Предстои (в идващите дни) Окръжна прокуратура – Ямбол да внесе в съда искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР