Окръжна прокуратура-Ямбол предаде на съд турския гражданин Д.К. Той е

...
Окръжна прокуратура-Ямбол предаде на съд турския гражданин Д.К. Той е
Коментари Харесай

Съдят турски тираджия, убил бебе в катастрофа

Окръжна прокуратура-Ямбол съобщи на съд турския жител Д.К. Той е упрекнат за това, че е предизвикал по несъобразителност гибелта на бебе и голям брой телесни повреди на друго дете и майка им, настъпили в следствие от злополука. Произшествието е зародило на 13.10.2021 година на път в сектор от околовръстен път на гр. Елхово в посока гр. Ямбол. Престъпното действие е квалифицирано по чл.343, ал.3, б. „ б “, вр. ал.1, б. „ в “, вр. чл.342, ал.1 от Наказателен кодекс.

По време на следствието е открито, че обвиненият е управлявал товарен автомобил с прикачено към него полуремарке. Пострадалите се движили в лек автомобил, ръководен от бащата на двете деца. Движението на двата автомобила в противоположните ленти на пътя се е осъществило при мокра асфалтова настилка, непокътната, с ясно различима маркировка - прекратена осева линия, разделяща платното на две симетрични ленти.

Д.К. прекосявал десен завой със скорост от 87 км/ч. Позволената скорост в тази част на пътния сектор била 50 км/ч. Поради превишената скорост обвиненият изгубил ръководство на товарната комбинация, която в края на завоя напълно навлязла в лентата на насрещно придвижване. Така сред двете транспортни средства настъпил преден конфликт, довел до гибелта на четиримесечно бебе, тежка и няколко междинни телесни повреди на неговата майка, както и междинна телесна щета на двегодишно момче. От удара са настъпили и обилни материални вреди, възлизащи на 91 649 лв..

Окръжен съд-Ямбол е насрочил съвещанието си за 21.01.2022 година, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР