Окръжна прокуратура – Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Окръжна прокуратура – Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Съдят рецидивист за две убийства

Окръжна прокуратура – Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против 43-годишния Кр. Каменов за съзнателно ликвидиране, осъществено от него с особена свирепост и при изискванията на рисков рецидив – закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6, прочие 3, т. 12, прочие 1, вр. член 115, вр. член 29, алинея 1, б. „ а “ и б. „ б “ от Наказателен кодекс.

Обвиняемият Каменов е осъждан два пъти за ликвидиране и блудничество. Живеел с татко си в село Осеновлаг, общ. Своге, като към март 2017 година бил незает. По същото време той се записал на курс за „ Дежурен началник, билетопродавач “ към БДЖ, който се провеждал в Мездра.

На 20.03.2017 година обвиненият дошъл в града за започване на образованието. Още на гарата той се включил към мъжка компания, с която консумирал алкохол.

Почерпката траяла по-късно в дома на 62-годишния Цв. Йотов, който бил прочут с това, че нормално се съгласявал да приема компании, употребяващи алкохол.

Първоначално диалогът сред присъстващите мъже бил спокоен, само че с придвижване на времето обвиненият Каменов почнал да покачва звук и да се държи по-агресивно. Той показал мускулите на ръцете си, удрял с пестник по масата и заплашително питал „ дали знаят какъв брой е мощен “.

Постепенно компанията се разотишла, като един от очевидците по-късно същата вечер споделил терзанието си на негов непосредствен за „ непознатия млад мъж “, който „ викал, биел по масата и гледал ужасно “.

В един миг в дома на Йотов останали единствено Каменов и стопанинът на къщата. Двамата се скарали и „ сборичкали “, при което обвиненият, възползвайки се от по-доброто си физическо положение и по-младата възраст, почнал да блъска и удря потърпевшия с ръце и да го души. Когато мъжът паднал, той траял да го рита с крайници и да блъска главата му във вратата на хладилника.

След като привел Йотов в безпомощно положение, Каменов го оставил да лежи на пода с окървавена глава, а той седнал на масата и задремал. Събудил се няколко часа по-късно, видял потърпевшия, подбутнал го и откакто открил, че той не реагира, си тръгнал.

На идващия ден съседът на Йотов забелязал извънредно отворения прозорец в една от стаите, населявана от потърпевшия, доближил се и откакто видял безжизненото му тяло, алармирал органите на Министерство на вътрешните работи.

След извършеното търсене на 23.03.2017 година Каменов бил арестуван наоколо до дома си, откакто се опитал да избяга и да се укрие в безлюдна ново строяща се сграда.

От заключението на осъществената съдебно-медицинска експертиза се открива, че потърпевшият Йотов е умрял вследствие на съчетана контузия – черепно-мозъчна, шийна, двустранно строшаване на ребра, голям брой разкъсвания, кръвоизливи, травми и отоци. Това довело до остра дихателна и сърдечно - съдова непълнота с последвала гибел.

Предстои да стартира правосъден развой против обвинения Кр. Каменов за осъществено от него ликвидиране.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР