Окръжна прокуратура – Враца внесе в съда обвинителен акт против

...
Окръжна прокуратура – Враца внесе в съда обвинителен акт против
Коментари Харесай

Дават ход на делото за смъртта на д-р Иван Кръстев от Враца

Окръжна прокуратура – Враца внесе в съда обвинителен акт срещу 64-годишния Николай Х., притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него закононарушение по член 123, алинея 3, прочие 1, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.
Обвиняемият Николай Х. е дееспособен лидер. Санкциониран е по административен ред за нарушавания на Закона за придвижването по пътищата. През 2016 година е наказан за шофиране в нетрезво положение.
На 13.04.2019 година Николай Х. откликнал на молбата на приятеля си доктор Иван Кръстев да му помогне в изработката на стелаж. С автомобила си стигнал до дома му на ул. „ Кирил и Методий “ в с. Горно Пещене, област Враца, като паркирал пред къщата.
Докато били ангажирани, мъжете от време на време правели почивки, през които консумирали алкохол. След привършване на работа вечеряли и траяли да пият спиртни питиета.
Около 22.30 ч. обвиненият се насочил към автомобила си и го привел в придвижване. По същото време приятелят му Иван Кръстев се отправил към металната двукрила външна врата. Докато я затварял след прекосяването на колата, управляваният от обвинения лек автомобил на заден ход блъснал едното крило на портата, в резултат на което доктор Кръстев потърпевш. Ударът и рухването на потърпевшия по тил попаднали в обсега на камерата на компютърна охранителна система за наблюдаване. Тя снимала и връщането на обвинения Николай на мястото на случая, както и опитите му да вдигне приятеля си от земята и преместването му.
Тези дейности били възприети от дежурния диспечер в охранителната компания, който съобщил за случилото се на сътрудниците си. Обектът бил посетен от тях. Подаден бил сигнал на телефон за незабавни случаи 112.
Пристигналият на място медицински екип транспортирал потърпевшия 57-годишен мъж до болница. Въпреки подхванатото лекуване и оперативна намеса, той умрял. Причината за гибелта му е тежка черепно-мозъчна контузия.
Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР