Окръжна прокуратура – Враца се самосезира по повод медийна публикация

...
Окръжна прокуратура – Враца се самосезира по повод медийна публикация
Коментари Харесай

Прокуратурата се зае с кошмара във Враца

Окръжна прокуратура – Враца се самосезира във връзка медийна обява за гибел на жена в незабавното поделение на МБАЛ " Христо Ботев " – гр. Враца. Образувано е досъдебно произвеждане от следовател при Окръжен следствен отдел, оповестяват от държавното обвиняване.

В хода на следствието ще бъдат разпитани очевидци, дежурните медицински лица, ще бъде проследена и последователността на техните дейности. Възложена е съдебномедицинска експертиза, която да откри повода за гибелта на дамата.

На проверяващите е указано да изискат и приложат заверени преписи от цялата здравна документи, както и всички други относими към случая документи, в това число да бъдат открити дейностите на длъжностните лица, приемащи сигнали на телефон за незабавни случаи 112.

Предстои цялостна инспекция на дейностите на медицинските лица за избавяне живота на болната, техни възможни пропуски и бездействия с оглед закононарушение по член 123 Наказателен кодекс – причиняване на гибел заради неведение или немарливо осъществяване на правно регламентирана активност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР