Окръжна прокуратура - Враца се е самосезирала за случая с

...
Окръжна прокуратура - Враца се е самосезирала за случая с
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва смъртта на жената пред Спешното отделение във Враца

Окръжна прокуратура - Враца се е самосезирала за случая с умрялата жена в незабавното поделение на МБАЛ „ Христо Ботев “ – Враца.

Деянието е квалифицирано като причиняване на гибел заради неведение или немарливо осъществяване на правно регламентирана активност.

В рамките на вчерашния ден са разпитани очевидци, измежду които и околните на умрялата . Иззета е здравната документи по случая от МБАЛ - Враца.

С оглед нуждата от правене на съдебномедицинска експертиза за определяне повода за гибелта на потърпевшата, следва осъществяване на ексхумация и аутопсия.
Допълнителните дейности по следствието не престават и през днешния ден.

В къси периоди следва да бъдат разпитани нови очевидци, в това число длъжностни лица от структурите, относими към случая. Иззетите видеозаписи от незабавното поделение на болничното заведение ще се приобщят към доказателствения материал по делото. Изискана е документи за трудови контракти и длъжностни характерности на чиновници, включително вътрешни правилници и отговорности на съответните медицински лица в МБАЛ – Враца. Събира се спомагателна здравна документи, касаеща здравословното положение на умрялата.

Предстои подробен разбор на всички данни, получени от Центъра за незабавна здравна помощ – Враца, както и на признати, регистрирани и отработени повиквания на телефон 112. Очаква се писмена информация от Изпълнителна организация „ Медицински одит “ РЗОК - Враца по отношение на установеното по случая.

Въз основа на получената информация в хода на досъдебното произвеждане ще се подхващат спомагателни дейности от страна на проверяващите органи при Окръжен следствен отдел на Окръжна прокуратура – Враца.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР