Окръжна прокуратура-Враца незабавно се самосезира по повод медийна публикация за

...
Окръжна прокуратура-Враца незабавно се самосезира по повод медийна публикация за
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира за смъртта на жената пред Спешното отделение във Враца

Окръжна прокуратура-Враца неотложно се самосезира във връзка медийна обява за гибел на жена в незабавното поделение на МБАЛ „ Христо Ботев “ - гр. Враца. Образувано е досъдебно произвеждане от следовател при Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура - Враца, заяви на уеб страницата си Главна прокуратура.
 
Главна прокуратура заяви на уеб страницата си, че ще бъдат изяснени всички условия по отношение на настъпилата гибел на пациентката. Предстоят разпити на очевидци, на дежурните медицински лица, както и изясняване последователността на техните дейности. Възложената съдебномедицинска експертиза следва да откри повода за гибелта на дамата.
На проверяващите е указано да изискат и приложат заверени преписи от цялата здравна документи и от всички други относими документи, в това число да бъдат открити дейностите на длъжностните лица, приемащи сигнали на телефона за незабавни случаи 112. Предстои цялостна инспекция на стореното от медицинските лица за избавяне живота на болната, техни възможни пропуски и бездействия с оглед закононарушение по член 123 Наказателен кодекс - причиняване на гибел заради неведение или немарливо осъществяване на правно регламентирана активност.
Междувременно министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова разпореди на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ инспекция по случая. Проверени ще бъдат както Центърът за незабавна здравна помощ във Враца поради изказванието, че медицински екип на центъра не се е отзовал на адреса, по този начин и дейностите на медицинския личен състав в лечебното заведение в регионалния град.
 

Източник на видеозаписа: gospodari.com
 
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР