Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Изправят на подсъдимата скамейка мъж, опитал да подкупи полицаи във Врачанско

Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против С.Б. (на 45 години) за осъществено от него закононарушение по член 304а, вр. член 304, ал.1, вр. чл.18, ал.1 от Наказателен кодекс.
На 13.06.2020 година обвиненият Б. бил на събор в с. Габаре, област Враца, с негови близки. Около 23 ч. тръгнали да се прибират в с. Староселци с неговия лек автомобил, ръководен от чичо му – С.А.
По същото време в региона се провеждала профилирана полицейска интервенция. МПС, в което пътувал обвинения, било спряно за инспекция. Инспекторите открили, че автомобилът е с изминал период на годишен механически обзор. Водачът бил поканен да отиде до служебния автомобил на служителите на реда за сформиране на фиш и налагане на санкция за установеното нарушаване. Докато С.А. представял нужните за това документи, С.Б. излязъл от колата и почнал да уговаря чиновниците на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи гр. Бяла Слатина да не сформират фиш за нарушаването. Върнал се до автомобила си и взел от портфейла на брачната половинка си 20 лв..
Обвиняемият отишъл при служителите на реда и им споделил да не пишат фиша с санкция, като им предложил рушвет. Държал се жестоко и надменно с тях, размахвал банкнотите, няколкократно упорствал да спрат да извършват дейностите си по работа. С.Б. бил арестуван. За случая била известена дежурната следствено – оперативна група. Мъжът е бил притеглен към наказателна отговорност за опит за рушвет.
Разпитан на досъдебното произвеждане обвиненият С.Б. се признал за отговорен и изразил страдание за осъщественото.
Предстои делото да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР